Karin Bergdahl Inc

Jag heter Karin Bergdahl och bor med mina två döttrar och katter i Göteborg. 

Jag är verksam inom konsten och skapandet på många olika sätt:

  • jag leder målerikurser

  • jag anordnar temaresor

  • jag hyr ut konst

  • jag målar tavlor på beställning

  • har utställningar

  • jag gör barnboksillustrationer

  • jag målar BOF-dockor. 

Jag har i 17 år arbetat som socionom, något som varit både givande men också dränerande. Jag kom till en punkt i livet då jag behövde ställa om fokus, ta bort allt som tog energi och satsa på det som gav energi. Jag valde att säga upp mig från mitt arbete som kurator och istället satsa på konsten, ett beslut jag varje dag är tacksam och glad över att jag vågade fatta. Äntligen lyssnade jag på min inre röst, som så länge sökt min uppmärksamhet. Kanske är det då inte så konstigt att det som framträder på mina dukar har temat just glädje och magi, stillhet och frid.

Min kärlek till konst har funnits hos mig ända sedan jag var stor nog att hålla i en pensel. Det är som ett grundläggande behov i mig att få utlopp för min kreativitet. Får jag inte det känns det som att jag sakta kvävs och förtvinar. Mitt favoritsätt är att måla, men kreativiteten kan lika gärna få utlopp i mitt pianospel och sång eller tårttillverkning.

Det jag främst vill förmedla med min konst är glädje och magi, stillhet och frid.

Genom mina kurser vägleder jag dig att hitta din skaparkraft och glädje, att frigöra dig från prestationer och värderingar, förväntningar om att konst ska vara och se ut på ett visst sätt, att känna dig helt fri i ditt uttryckssätt. 

Utställningar & Events

Pågående, kommande och tidigare

Karin Bergdahl, Purity, 80x80, akryl, 20

Utställning Galleri Grip

28 nov - 2 dec 2020

Galleri Grip, Kungsholmen 

Stockholm

singelutställning

Media och Press

 
 
 
Karin Bergdahl Göteborg Direkt

GöteborgDirekt 21.11.2020

"Målet är att skapa en ny och bredare arena där fler konstnärer får plats. Hon menar att det finns en konst-elit som bestämmer vad som är bra konst och inte. 

– Flaskhalsen är väldigt trång för konst att komma igenom. Därför vill jag skapa en arena som synliggör konst av folket för folket (...)"

Karin_Bergdahl_Media_Konstnär

Bohuslänningen 29.02.2020

"Efter sjutton år och sex sjukskrivningar fattade Karin Bergdahl ett beslut som kom att förändra hela hennes liv. Nu livnär hon sig på konsten och mår bättre än någonsin. (...)  

Karin_Bergdahl_Media_Konstnär

GP 17.10.2019

"Hon insåg att ”det är inte säkert att jag återhämtar mig en gång till”. Efter 17 år som socionom och otaliga episoder av utbrändhet tog Karin Bergdahl till slut det skrämmande steget och sade upp sig. Drömmen och målet var att kunna leva på det stora konstintresset. (...)"

Karin Bergdahl Konstnär Göteborg

Drivhuset Göteborg

"Karin Bergdahl är konstnären som skapar även utanför sin egen canvas. Eller vad sägs om ett egenutvecklat kurskoncept inom måleri och ny arena för konst? Under namnet Rent a Pic erbjuds mer konst för folket, av folket. (...) "