top of page

Karin Bergdahl Art & Courses

2.png

Om mig

 

Jag heter Karin Bergdahl och driver sedan 2019 företagen Karin Bergdahl Art & Courses AB samt Rent a Pic. Innan jag startade mina företag, arbetade jag som kurator på ungdomsmottagning och skolor. Även om arbetet var roligt och givande, dränerade det mig också. Jag kom så till en punkt i livet då jag behövde ställa om fokus, ta bort allt som tog energi och istället skapa plats åt det som gav mig energi. Jag valde att avsluta min socionombana och istället satsa på konsten, ett beslut jag varje dag är tacksam och glad över att jag vågade fatta. Äntligen lyssnade jag på min inre röst, som så länge sökt min uppmärksamhet. 

 

​Jag tog med all erfarenhet från mina socionomjobb, och tillsammans med mina färdigheter inom måleri, skapade jag ett unikt kurskoncept, där vi fokuserar lika mycket på den inre processen som det som händer på duken. Genom mina kurser vägleder jag deltagaren att hitta sin egen skaparkraft och glädje, att frigöra sig från prestationer och värderingar, förväntningar om att konst ska vara och se ut på ett visst sätt, att känna sig helt fri i sitt uttryckssätt. 

 

Jag är van att möta människor med olika utmaningar och funktionsvariationer. Atmosfären i ateljén är trygg och accepterande. Mitt mål är att alla ska känna sig trygga att vara och uttrycka sig så som de är, utan bedömning, krav eller prestation och utifrån positiv feedback växa som konstnärer och personer.

 

Min kärlek till konst har funnits hos mig ända sedan jag var stor nog att hålla i en pensel. Det är som ett grundläggande behov i mig att få utlopp för min kreativitet. Det jag främst vill förmedla med min konst är glädje och magi, stillhet och frid. Mitt skapande tar sig i uttryck i såväl måleri och teckning som pianospel och sång.

1.png
Karin Bergdahl Göteborg Direkt

GöteborgDirekt 21.11.2020

"Målet är att skapa en ny och bredare arena där fler konstnärer får plats. Hon menar att det finns en konst-elit som bestämmer vad som är bra konst och inte. 

– Flaskhalsen är väldigt trång för konst att komma igenom. Därför vill jag skapa en arena som synliggör konst av folket för folket (...)"

Karin_Bergdahl_Media_Konstnär

Bohuslänningen 29.02.2020

"Efter sjutton år och sex sjukskrivningar fattade Karin Bergdahl ett beslut som kom att förändra hela hennes liv. Nu livnär hon sig på konsten och mår bättre än någonsin. (...)

Karin_Bergdahl_Media_Konstnär

GP 17.10.2019

"Hon insåg att ”det är inte säkert att jag återhämtar mig en gång till”. Efter 17 år som socionom och otaliga episoder av utbrändhet tog Karin Bergdahl till slut det skrämmande steget och sade upp sig. Drömmen och målet var att kunna leva på det stora konstintresset. (...)"

Karin Bergdahl Konstnär Göteborg

Drivhuset Göteborg

"Karin Bergdahl är konstnären som skapar även utanför sin egen canvas. Eller vad sägs om ett egenutvecklat kurskoncept inom måleri och ny arena för konst? Under namnet Rent a Pic erbjuds mer konst för folket, av folket. (...) "

bottom of page